۲۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۴۸

فقر امکانات ورزشی در شهریار بیداد می کند

سرانه ۵۰سانتیمتری در شهر ۷۵۰هزار نفری/فراز و نشیب های ورزش شهریار

سرانه ۵۰سانتیمتری در شهر ۷۵۰هزار نفری/فراز و نشیب های ورزش شهریار

شهریار-شهرستان شهریار در غرب استان تهران با بیش از ۷۵۰ هزار نفر جمعیت،از مناطق مستعد و توانمند در عرصه ورزشی محسوب می‌شود که در حوزه امکانات و زیرساخت‌های مرتبط،با فقر قابل‌توجهی مواجه است.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: عقل سالم در بدن سالم است، این عبارت جالب و پرمایه، علیرغم محتوای بسیار درخور و شایسته‌ای که به همراه دارد، آن‌چنان‌که باید در جامعه ما نهادینه نشده است. این جمله هر چند کلیشه ای شده است اما در عمل اجرا نمی شود و زیر ساختهای آن نیز مهیا نیست.

انسان سالم، اصل و اساس تمامی تحولات و پیشرفت‌ها است و هرآن چه در این عرصه به توفیقات بیشتری نائل شویم، گامی سازنده‌تر در حصول توسعه پایدار برداشته‌ایم.

اصلی‌ترین خروجی و دستاورد توسعه پایدار، زندگی سالم و جامعه‌ای سالم است که در آن پویایی، بالندگی و تحرک به‌مثابه موتور محرکه جامعه، موانع و فراز و نشیب‌های پیش رو را پشت سر می‌گذارد تا به آنچه شایسته و بایسته جامعه متعالی است، نائل شود.

 عمومی‌سازی ورزش از اصلی‌ترین مبانی جامعه سالم محسوب می شود

با اندکی تأمل به سیر تربیتی و پرورشی نظام آموزشی به‌عنوان یکی از ارکان مؤثر در باروری و شکوفایی استعدادها، به‌روشنی درمی‌یابیم که عبارت عقل سالم در بدن سالم است، عمدتاً در قالب‌های شعارگونه تعریف‌شده و در بُعد عملیاتی، آن‌چنان‌که باید موردتوجه قرار نگرفته و یا حداقل اینکه به‌عنوان اولویتی ثانویه یا دست چندمی مدنظر بوده است وفضاهای محدود و اندک، امکانات و زیرساخت‌های ضعیف، از اصلی‌ترین نشانه‌های صحت این ادعا به شمار می‌رود.

کمبود امکانات ورزشی در بخش دولتی تنها واقعیت تلخ جامعه ما نیست بلکه با نیم‌نگاهی به مراکز آموزشی خصوصی و انتفاعی و تبدیل‌شدن منازل مسکونی به مراکز آموزشی، بیش‌ازپیش به شعارگونه برخورد کردن با مقوله ورزش پی می‌بریم

کمبود امکانات ورزشی در بخش دولتی تنها واقعیت تلخ جامعه ما نیست بلکه با نیم‌نگاهی به مراکز آموزشی خصوصی و انتفاعی و تبدیل‌شدن منازل مسکونی به مراکز آموزشی، بیش‌ازپیش به شعارگونه برخورد کردن با مقوله ورزش پی می‌بریم

نقش ورزش در سلامت اجتماعی، کاهش ناهنجاری‌ها و مفاسد اخلاقی بر هیچ‌کس پوشیده نیست، در شرایطی که جامعه ما با کثرت و تنوعی از ناهنجاری‌های متعدد اجتماعی دست‌وپنجه نرم می‌کند، ضرورت ارتقا و تقویت امکانات ورزشی بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

عقلانیت بدن‌های سالم، شکوفایی و توسعه جوامع را سرعت می‌بخشد، فهم و درک، مهارت و خلاقیت، کارآفرینی و بهره‌وری، توانمندی ظرفیت‌های ذهنی، جسارت و اعتمادبه‌نفس، تلاش و پشتکار، آینده‌نگری و برنامه‌ریزی، بلوغ فکری و تحرک و...همگی ماحصل عقل‌های سالم و بدن‌های سالم است، اصلی که امکانات و زیرساخت‌های ورزشی و ارتقای فرهنگ پرداختن به ورزش و تحرک بدنی و عمومی‌سازی آن، نقش تعیین‌کننده‌ای در آن ایفا می‌کند.

شهرستان شهریار نیز از این قاعده مستثنی نیست، منطقه‌ای با ۷۵۰ هزار نفر جمعیت در غرب استان تهران که از خطه‌های بسیار توانمند و مستعد ورزشی به شمار می‌رود که قهرمان خیزی و مدال‌آوری ویژگی برجسته جامعه ورزشی آن محسوب می‌شود.

وقتی به تعدد و تکثر مدال‌آوران کشوری، آسیایی و جهانی شهریار می‌نگریم و آن را با امکانات و زیرساخت‌های ورزشی موجودِ آن مقایسه می‌کنیم، بیش‌ازپیش به استعداد خارق‌العاده ورزشکاران این شهرستان در سایه سنگین فقر امکانات پی می‌بریم، فقری که در دو بخش شهری و روستایی این شهرستان ملموس است و هر آنچه برای زدودن آن تلاش شود، پرچم سه رنگ ایران اسلامی باشکوه و افتخار بیشتری در میادین جهانی و بین‌المللی به اهتزاز درخواهد آمد.

 مسئولان به توسعه امکانات ورزشی در مناطق روستایی توجه کنند

حجت فیروزآبادی یکی از نوجوانان و علاقه‌مندان به ورزش و ساکن منطقه بابا سلمانِ شهرستان شهریار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به محدودیت‌های جدی در عرصه زیرساخت‌ها و امکانات ورزشی در خطه اشاره‌شده، عنوان کرد:فقر امکانات در برخی مناطق روستایی بسیار جدی است و می‌طلبد مسئولان در تعریف طرح‌های عمرانی، نگاه ویژه‌ای را به نواحی روستایی لحاظ کنند.

وی افزود:بعضاً شاهد هستیم مسئولان بر حفظ بافت روستایی تأکید می‌کنند، اما مدیران دستگاه‌های کشوری، استانی و شهرستانی خود نیز بر این امر اذعان دارند که اصلی‌ترین عامل مهاجرت از مناطق روستایی به ضعف‌های جدی در بخش امکانات معطوف می شود.

فیروزآبادی عنوان کرد:ساکنان مناطق روستایی شهریار نیز از استعدادهای بسیاری برخوردارند که با باروری، شناسایی و شکوفایی آن، افتخارآفرینی‌های هر چه بیشتر برای شهرستان شهریار حاصل خواهد شد.

این ورزشکار شهریاری گفت:برخی عنوان می‌کنند که دسترسی ساکنان مناطق روستایی به حوزه شهری به سهولت امکان‌پذیر است و در صورت کمبود یا فقدان امکانات ورزشی، می‌توان با حضور در اماکن ورزشی شهری این نیاز را تأمین کرد، اما متأسفانه در بخش شهری نیز کاستی‌هایی جدی در امکانات ورزشی وجود دارد و در برخی از مراکز ورزشی نسبتاً برخوردار نیز با تعدد و تکثر متقاضیان دریافت خدمات ورزشی مواجه می‌شویم که  امکان استفاده از فضا و تجهیزات مرتبط را به‌شدت محدود می‌سازد.

ضعف امکانات از جدی‌ترین کاستی‌های این  شهرستان‌ها محسوب می‌شود و همین محدودیت‌ها باعث شده، بسیاری از ورزشکاران حرفه‌ای و مدال‌آور این خطه، به شهر تهران و استان البرز کوچ کنند

وی افزود:امیدواریم مسئولان توجه هر چه بیشتری را به این عرصه لحاظ کنند که بدون تردید هر آنچه در این بخش هزینه و سرمایه گزاری شود، به همان میزان شاهد کاهش آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی در ابعاد گوناگون این خطه خواهیم بود.

لازمه تحقق چنین امری، نگاه ویژه مسئولان ارشد وزارت ورزش و جوانان و مشارکت هر چه بیشتر بخش خصوصی است، موضوعی که در ذیل این گفت‌وگو، مسئولان ذی‌ربط و کارشناسان و صاحب‌نظران این خطه نیز بر آن تأکید می‌ورزند.

محمد محمودی شاه‌نشین نماینده مردم شهریار، قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به توانمندی‌های فردی جوانان این خطه از غرب استان تهران اظهار داشت:باوجود چنین استعدادها و ظرفیت‌های انسانی، متأسفانه نگاه وزارت ورزش و جوانان به غرب استان تهران، در تخصیص اعتبارات و امکانات آن‌چنان‌که باید مطلوب نیست و می‌طلبد عدالت و توزیع مناسب و شایسته‌تری در این خصوص لحاظ شود.

محمودی شاه‌نشین عنوان کرد:طرح‌ها و پروژه‌هایی در این خطه از استان تهران تعریف و کلنگ زنی شده، اما اعتبارات و بودجه لازم و مناسب برای تکمیل و راه‌اندازی آن اختصاص داده نشده که امیدواریم در آینده شاهد توفیقات هر چه بیشتری در این عرصه باشیم.

نماینده مردم شهریار، قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی گفت:ضعف امکانات از جدی‌ترین کاستی‌های این  شهرستان‌ها محسوب می‌شود و همین محدودیت‌ها باعث شده، بسیاری از ورزشکاران حرفه‌ای و مدال‌آور این خطه، به شهر تهران و استان البرز کوچ کنند.

وی افزود:بخشی از محدودیت‌های امکاناتی و زیرساختی شهرستان‌های ملارد و قدس به نوپا بودن آن‌ها معطوف می شود، اما شاهد هستیم در منطقه‌ای همچون شهریار با قدمت چند دهه‌ای آن، کاستی‌هایی در بخش‌های ورزشی وجود دارد که زیبنده این خطه از غرب استان تهران نیست.

 توسعه زیرساخت‌های ورزشی شهریار ضروری است

احمد عبدالوند رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان شهریار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در تشریح راهکارهای توسعه زیرساخت‌ها و امکانات ورزشی در این خطه از غرب استان تهران اظهار داشت:مشارکت بخش خصوصی و ارائه مشوق‌های هدفمند برای تسهیل و تقویت میل و رغبت سرمایه‌گذاران در احداث و بنای مجموعه‌ها و سالن‌های ورزشی، از اصلی‌ترین راهکارهای تأمین نیازها و زدودن فقر و امکانات ورزشی در این منطقه محسوب می‌شود.

وی افزود:بدون تردید با عنایت به محدودیت‌های اعتباراتی، نمی‌توان انتظار داشت که صرفاً مشارکت دولت و بودجه‌های مرتبط با این بخش جوابگوی نیازهای فعلی شهرستان شهریار باشد.

سرانه ورزشی شهریار ۵۰ سانتیمتر است که با عنایت به جمعیت ساکن در آن، بسیار ناچیز است و می‌طلبد برای دست یافتن به استانداردهای موجود در این زمینه، با همگرایی اقدامات مؤثری عملیاتی شودعبدالوند عنوان کرد:سرانه ورزشی شهریار ۵۰ سانتیمتر است که با عنایت به جمعیت موجودِ ساکن در آن، بسیار ناچیز است و می‌طلبد برای دست یافتن به استانداردهای موجود در این زمینه، با همگرایی و هم‌افزایی سرمایه‌گذاری‌های عمومی و بخش خصوصی، اقدامات مؤثری عملیاتی شود.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهریار عنوان کرد:نقش‌آفرینی شهرداری‌ها از دیگر راهکارهای مؤثری است که می‌توان با اتکای به آن به توفیقات شایسته هر چه بیشتری در این بخش نائل شد.

وی افزود:نگاه منصفانه ایجاب می‌کند تقدیر و تشکر ویژه‌ای از شهرداری شهریار برای نقش مؤثری که در ارتقای زیرساخت‌های ورزشی در بخش مرکزی این خطه داشته، صورت پذیرد.

عبدالوند گفت:شهرستان شهریار از هفت شهر با هفت شهرداری مستقل شکل‌گرفته که یقیناً با مشارکت سازنده دیگر شهرداری‌ها، افق روشن و درخشان‌تری برای حوزه ورزش این منطقه پیش‌بینی خواهد شد.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهریار عنوان کرد:تعریف و اجرای پروژه‌های ورزشی از یکسو و تسهیل کردن شرایط برای مشارکت بخش خصوصی از سوی دیگر، ضریب رشد و توسعه امکانات ورزشی را تقویت می‌کند.

وی با اشاره به‌ضرورت ارائه تسهیلات بانکی ویژه و وام‌های کم‌بهره به قهرمانان ورزشی و مدال‌آوران این خطه از غرب استان تهران گفت:اجرایی شدن و تحقق چنین اقداماتی در ابعاد گوناگون باعث رشد و شکوفایی هر چه بیشتر ورزش شهریار خواهد شد، زیرا با افزایش میل، رغبت و انگیزش ورزشکاران، می‌توان فاتح میدان‌های بیشتری در حوزه‌های آسیایی و جهانی بود.

عبدالوند عنوان کرد:با ارائه وام‌های ویژه و کم‌بهره، علاوه بر تشویق قهرمانان ورزشی، زمینه‌ای فراهم می‌شود تا مدال‌آوران این منطقه به‌صورت خودجوش برای احداث سالن‌ها و مجموعه‌های ورزشی اقدام کنند و به‌نوعی با حصول چنین امری، مدیریت چنین اماکنی نیز بر عهده قهرمانان ورزشی گذاشته می‌شود که مجموعه این عوامل همچون حلقه‌های متصل به یکدیگر، زنجیره افتخارآفرینی و بالندگی عرصه ورزشی شهرستان شهریار را مضاعف و دوچندان خواهد کرد.

وی در خصوص تعداد ورزشکاران فعال در شهرستان شهریار گفت:نمی‌توان دقیقاً به آماری شفاف و قطعی در این خصوص اشاره کرد اما با ملاک قرار دادن تعداد کارت‌های بیمه ورزشی صادرشده تعداد ورزشکاران این خطه قریب به ۴۲ هزار نفر تخمین زده می‌شود.

عبدالوند عنوان کرد:به نسبت جمعیت، این تعداد ورزشکار موردقبول ما نیست و البته در سطح کشوری، این عدد و رقم مطلوب بوده اما انتظار ما از شهرستان شهریار فراتر از این میزان است.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهریار گفت:با چنین کثرت جمعیتی در جامعه ورزشی شهریار و وسعت منطقه‌ای گسترده، در برخی مناطق شاهد کمبود امکانات ورزشی و در برخی نواحی، نبود امکانات ورزشی هستیم که با اتکای به راهکارهای اشاره‌شده، می‌توان به موفقیت‌های چشمگیری در توسعه امکانات و زیرساخت‌های مرتبط با این حوزه دست‌یافت.

تصدی‌گری شهرداری بر اماکن ورزشی معقولانه نیست

بخش مرکزی شهرستان شهریار که به شهر شهریار موسوم است با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت، یکی از پرجمعیت‌ترین مناطق و محدوده‌های این شهرستان به شمار می‌رود.

با عنایت به نقش فعال مدیریت شهری این خطه، الزاماتِ تحققِ اهداف ورزشی در منطقه اشاره‌شده ضرورتی است که لزوم واکاوی هر بیشتر آن احساس می‌شود.

علیرضا رضایت عضو شورای شهر این منطقه به برخی از مقتضیات و نیازهای حوزه مدیریت ورزشی اشاره می‌کند که اصلی‌ترین محور آن به لزوم برون‌سپاری مدیریت اماکن ورزشی خلاصه می‌شود.

وی بابیان ضرورت واگذاری مدیریت سالن‌ها و مجموعه‌های ورزشی به بخش خصوصی گفت:قریب به ۲۰ سالن و مجموعه ورزشی در این خطه فعال است که با عنایت به جمعیت موجود، بسیار محدود و ناچیز به نظر می‌رسد.

عضو شورای اسلامی شهر شهریار گفت:رویکرد ما در این حوزه مبتنی بر واگذاری اماکن ورزشی با تعریف مشوق‌های سازنده به بخش خصوصی است، زیرا تصدی‌گری شهرداری را بر سالن‌ها و مجموعه‌های ورزشی منطقی نمی‌دانیم.

وی افزود:اساساً تصدی‌گری بخش‌های  دولتی یا مجموعه‌هایی همچون شهرداری‌ها، بر اماکن ورزشی موفق نیست زیرا هزینه کردها  و درآمدهای موجود به نسبت یکدیگر از تناسب چندانی برخوردار نبوده و در شرایطی که درآمد شهرداری تنها  ۲۵ درصد از هزینه‌هایش را تأمین می‌کند، ورود و مداخله شهرداری در عرصه مدیریت اماکن ورزشی شایسته و منطقی به نظر نمی‌رسد.

توسعه امکانات ورزشی از سلامت اجتماعی تا کاهش هزینه های بهداشتی و درمانی

رضایت گفت:بنا بر آسیب‌شناسی که در این خصوص انجام‌شده، تلاش کردیم برون‌سپاری سالن‌ها و اماکن ورزشی به بخش خصوصی را در دستور کار قرار دهیم که تجربه ثابت کرده این رویکرد، مؤثر و کارآمد خواهد بود.

وی در خاتمه یادآور شد: شهردار شهریار، همچون گذشته  در حد توان و بضاعت موجود از هیچ اقدام سازنده‌ای برای رشد و ارتقای امکانات مرتبط با این عرصه دریغ نخواهد کرد و امیدواریم با همگرایی هرچه بیشتر به توفیقات افزون تری در این حوزه نایل شویم.

بدون تردید توسعه امکانات و زیرساخت های ورزشی در شهری همچون شهریار که آکنده از استعدادهای ورزشی است، ضرورتی اجتناب ناپذیر است که هر آنچه در این بخش هزینه شود، نتایج مثبت و سازنده بیشتری حاصل می شود که اثرات آن در طروات، نشاط، افتخار آفرینی، توسعه، پیشرفت و شکوفایی این خطه غیر قابل انکار است و بدون تردید ثمرات آن  در کاهش آسیب های اجتماعی و صرفه جویی در بسیاری از هزینه های مرتبط با بخش بهداشت و درمان نیز تأثیر گذار خواهد بود.

کد خبر 3772087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha